klik sekali~

Sunday, April 24, 2011

Tips Untuk Bibir Kering.

Assalammualaikum & hai.

Kali ni topic pasal bibir pulak ye. Kalau bibir kering selalu je jilat dan gigit bibir dengan harapan bibir lembab semula dan nampak lebih seksi macam Amber Chia. Hehehe~ Tapi sebenarnya tindakan macam tu akan merosakkan lagi bibir kita yang mungil dan seksi ini -.-‘

Maka dengan ini mari kita sama2 ikut dan patuh tips2 di bawah :-

Gosok bibir dengan berus gigi berberus lembut seminggu sekali supaya segala sel mati dan sel yang buat2 mati tu menggelupas dengan sendiri.

Kalau tak guna berus gigi korang boleh guna berus jamban err.. salah tak kan nak guna berus jamban kut. Huhuhu~ korang sapu je baby oil atau minyak zaitun untuk mengikis bibir yang kering dan menggelupas itu.

Sebelum tidur tu sapulah madu sikit kat bibir, pastu masa tidur akan dapat mimpi yang manis2 je sebab bibir kan dah ada sweet flavor ^^, *ayat pertama – fakta tapi ayat kedua – auta!

Untuk siang hari pulak korang sapu jela lip balm yang ada SPF supaya bibir tak terkena panahan asmara si Matahari.

Okaylah, selamat mencuba ye! Bye ~

p/s – pernah tak dengar kalau bibir gadis yang belum berkahwin nampak berbelah pada bibir bawahnya menunjukkan gadis itu kerap BERkissing?? Errr..

4 comments:

cik bAtu said...

sapu madu mase tido ?? haahaha...bgn pg sok pnuh semut...hamik kau..

kathy said...

insyaAllah xde nye kut..hehehe~

nananaDya said...

kathy...kamoo di tag ye.=)


http://nananadya.blogspot.com/2011/04/contest-semua-tentang-empat.html

Kathy said...

ok nana ^^, tq ya~