Posts

Showing posts from 2010

al-kisah

salam ramadhan semua.. lama dah tak ada entri baru.. yelah sejak 2 menjak ni aku malas sangat nak on9.. kalau on9 pun jz cek email.. ermm, berbalik dengan entri kali ni aku nak share sikit apa yang berlaku sejak aku x on9 akhir2 ni.. balik jer dari seremban aku terus ambik tempat mak aku buat kuih, mee dan nasi lemak.. mak aku kena g krusus.. yang x tahan nya mak aku boleh suruh aku buat plan pemasaran untuk group diaorang.. mentang2 aku ambik kos marketing.. sampai pukul 3 pagi aku siapkan assignment mak aku 2.. pagi nya plak makcik aku yg 1 group mak aku datang ambik assignment diaorang..kul 6 pagi lak 2 dia dtg umah..alahai~~~
bila mak dah habis krusus aku ambik alih tugas masak memasak, kemas umah, semua yang berkaitan dengan rumah tangga lah.. hahahaha.. padan muka aku kan? yelah orang lain sibuk keja aku sibuk duk umah.. tapi nak buat macam mana aku ada final test hujung bulan 12 nie.. mana lah tau dapat jadi SHO berjaya.. chewah ^^ tapi jeles jugak tgk membe2 semua dah keja.. a…

Rendang Ayam/Daging Ala Sarawak.

Anak Buah Kusayang

Image
~~ inilah hero2 kakak aku.. Mohd. Hazrie Firdaus with his little brother Mohd. Fiqrie Firdaus.. so naughty both of them.. tapi aku tetap sayang diaorang semua ~~


~~ nie Dania Nuralesha, tapi aku suka panggil dia "princess" sebabnye dia cantik dan comel sangat2 ~~

~~ yang nie lak Nurul Fatehah.. badan nie nie slim jer.. hehehe.. kat umah orang panggil dia "baby".. baby lagi ke?? hihihi.. ~~

ermm.. tiba2 aku teringat anak2 buah ku yang ada kat kuching. huhuhu ~~ jadi, aku nak story la sikit tentang diaorang.. yela, nak mengubat rindu.. aku ada 9 orang anak buah.. 5 lelaki dan 4 perempuan.. insyaALLAH bulan 9 nanti ada lagi sorang sebab kakak aku pregnant anak ke-3.. doa2kan la ye.. (amin)..

anak buah aku yang first sekali nama dia Nursafriena. sekarang dia dah tingkatan 2 dan yang paling kecik nama dia Mohd.Ikmal yang selamat dilahirkan 17 Mac 2010 . diaorang panggil aku "usu".. usu?? sebab aku bongsu le dalam adik beradik aku.. hehehe ~~ saje je..

kadang2 meman…

Sekadar Bicara Tanpa Kata

"Sekadar Bicara Tanpa Kata"kiranya tu lah aku nye description.. yela, baru2 nak layan blog nie.. tau pasal blog dah lama dah tapi x reti nak buat smpai lah lecturer aku dulu suh buat so kene la buat tapi x aktif pun.. huhuhu ~~ skrg nie baru lah nak mengaktifkan semula.. tu pun blur nak settings smua benda nie.. aku nie mane lah reti sgt bab2 mcm nie, tapi aku try gak.. so, kalau ada setting yg x betul ke, gadget yg x function ke, sori la ye (^^,) ..

ermm.. bebalik dengan description aku tadi, aku pilih tu sbb tu je muncul time aku setting blog nie.. mungkin ilham kut?? hehehe ~~ yelah, kita kat sini hanya berbicara melalui blog, xde keluar satu kata2 pun dari mulut kita kan? kira kene lah tu, "Sekadar Bicara Tanpa Kata".. tapi pada sape2 yang x setuju xpe, hak masing2.. kalau nak bagi description yang baru untuk saya pun boleh gak.. insyaALLAH akan dipertimbangkan..

sebenarnya aku buat blog nie sekadar nak memeriahkan blog2 yang ada sekarang nie.. tapi orang lain …