Posts

Showing posts from September, 2012

Kuih Cara Manis.

Image
Assalammualaikum..


Masa kat kampung hari tu, masa cuti raya, masa dah muak makan kuih raya, masa rajin nak buat kuih..eh, berapa banyak masa ni? okey - okey - okey. Macam ni, aku mula - mula nak buat kuih cara berlauk, tapi daging cincang takde pulak kat rumah, maka dengan itu aku pun buat kuih cara manis ni. 


Bila dah buat baru aku tau yang kuih ni takdelah susah sangat nak buatnya. Renyah pun tak renyah. 






Inilah rupa kuih cara manis aku. Percubaan pertama yang agak..erm..okeylah kan? cuma kaler dia pucat -.-' tapi takpelah sebab rasa dia sedap (^^,)V lagi - lagi bila makan time panas - panas  :p~





Aku dapat resepi ni dari blog Kak Hasue. Cuma aku buat setengah adunan je. Yelah, 1st time buatkan kenelah buat sikit dulu. Nampak sangat yang aku tak konfiden time buat kuih ni. Kehkehkeh..So, pada yang tak pernah try tu try lah. Siyes senang & sedap!  


p/s -  tiba - tiba je terasa nak makan kuih bahulu berinti ni..


Hantu Kopi.

Image
Assalammualaikum..

Aku tak tahulah kenapa sejak akhir - akhir ni aku suka sangat minum kopi. Dah macam wajib pulak tau masa pagi dan malam minum kopi. Itu belum termasuk aku minum kat luar. Memang confirm aku order kopi ais kurang manis. Kadang - kadang je bila aku tersedar dah banyak sangat minum kopi baru aku order air buah :')





Gambar kat atas tu sebahagian kopi yang ada kat rumah aku. Aku suka try macam - macam kopi. Ada lagi brand lain tapi dah habis.Cuma aku jarang beli brand Nescafe. Bukan tak suka cuma ntahlah. Tapi siyesli, kalau tak minum kopi rasa macam tak best je. Memang boleh dicop hantu kopi aku nilah!


Ada orang cakap kalau minum kopi nanti tak leh tidur. Tapi kalau aku, tengok keadaan. Kalau aku dah penat sangat ke, minum bercawan - cawan air kopi pun tetap akan senang je tidur. Yelah. Lain orang lain effect dia kan?Tapi kopi segera macam ni tak elok minum selalukan? *tahu pulak tak elok -.-' tapi itulah, benda yang tak elok tu jugaklah yang paling suka dibuat.…

Entri Sepintas Lalu.

Image