klik sekali~

Thursday, September 27, 2012

Kuih Cara Manis.


Assalammualaikum..



Masa kat kampung hari tu, masa cuti raya, masa dah muak makan kuih raya, masa rajin nak buat kuih..eh, berapa banyak masa ni? okey - okey - okey. Macam ni, aku mula - mula nak buat kuih cara berlauk, tapi daging cincang takde pulak kat rumah, maka dengan itu aku pun buat kuih cara manis ni. 



Bila dah buat baru aku tau yang kuih ni takdelah susah sangat nak buatnya. Renyah pun tak renyah. 







Inilah rupa kuih cara manis aku. Percubaan pertama yang agak..erm..okeylah kan? cuma kaler dia pucat -.-' tapi takpelah sebab rasa dia sedap (^^,)V lagi - lagi bila makan time panas - panas  :p~






Aku dapat resepi ni dari blog Kak Hasue. Cuma aku buat setengah adunan je. Yelah, 1st time buatkan kenelah buat sikit dulu. Nampak sangat yang aku tak konfiden time buat kuih ni. Kehkehkeh..So, pada yang tak pernah try tu try lah. Siyes senang & sedap!  



p/s -  tiba - tiba je terasa nak makan kuih bahulu berinti ni..



6 comments:

Nazayiena said...

Kak Nurul sik pernah molah kuih tuk ko.....

NasZ said...

sedap tu. mungkin pucat skit tapi rasanya mesti sedap kan? Hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

ejulz said...

meleleh air liur ngga ya.. hehe

nur anis said...

wa..pandainya buat..saya memang tak boleh makan kuih ni..huhu

juls julie said...

nyaman jak rupa ya..hehehe

Namee Roslan said...

wah wah...sedapnya... ! saya suka ke blog kathy..banyak makanan best. hehe