Posts

Showing posts from March, 2013

Air Tangan Seorang Ibu

Image
Assalammualaikum..

phew~ berhabuk bin bersawang blog ni. bulan 2 langsung tak ber'updated tu T_T nampak kan tahap kemalasan aku dengan dunia blog? dah seperti kacang lupakan kulit! eh, tetiba ;p 

tapi takpe, sesekali menyepi pasti ada jugak yang merindui. betul tak? #statement macam nak mintak lempang laju-laju je..kehkehkeh~ lagipun kan, dunia blog sekarang agak hambar. korang perasan tak?? sape yang aktif masa segmen, contest beberapa tahun lepas mesti perasan dengan kehambaran ini. hurm. 

okeylah, tak mahu mukadimah panjang - panjang. entri kali ini berkisar tentang sebahagian makanan yang aku makan masa balik kampung baru - baru ni. 
(1) roti telur + kuah dal (2) ambuyat + sayur rebung campur cendawan & midin (masak rebus) + sambal asam kumbang (3) rebung masak lemak kerapen (tetel) (4) ikan terubuk bakar + sambal kicap




(1) kari kepala ikan dengan terung asam (2) ubi rebus + sambal ikan bilis + ikan masin (3) lemang + rendang ayam 

So? macam mana? ohsem ke tidak? hikhik~…