Posts

Showing posts from September, 2014

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Image
Assalammualaikum..



Sebenarnya kan, aku dengan encik suami bukannya honeymoon sangat pun di Sabah hari tu (bulan 6 punya cerita, bulan 9 baru updated! tepuk tangan sikit! heh!) tapi lebih kepada jalan - jalan dan makan - makan. Yalah, baru kahwin kan, nak jugak habiskan masa bersama. Berdua. Jauh dari hiruk - pikuk kota. Ayat..itu pun tak pasti betul ke tidak ayatnya huhuhu~



Encik suami pergi ambik kunci.


Seperti tajuk dan gambar di atas, korang sedia maklumlah kan yang kami menginap di Kiram Village di Mesilau, Kundasang. Selalunya orang honeymoon ambik hotel yang best2 sikit, tapi alahhh itu honeymoon orang. Kita buat honeymoon kitalah kan? Ikut bajet sendiri. Yang penting dapat habiskan masa berdua *senyum* Lepas makan tengah hari di Ladang Teh Sabah, terus bergegas check in kat sini. Encik suami dah booking awal kat sini. Time pergi ni school holiday, jadi penuh aje. Nasib booking awal. Lega..





Masa ni dalam pukul 1 lebih kalau tak silap. Cuaca memang panas. Tapi berangin. Oh ye, ke…