Posts

Showing posts from November, 2016

Diari Kehamilan : Usaha Untuk Mengandung

PERHATIAN! ENTRI NI TELAH DITAIP PADA 19/1/2015 *masa kandungan baru 2 bulan tapi baru publish sekarang anak dah setahun lebih*


aku kawen bulan 6, 2014. masa kawen tu memang time subur. masa tu jugak dah berangan nak dapat bunting pelamin hiks! umur 28 dah kan, pewaris harta kena ada--berhartalah sangat kan -.-' harta akhirat, sebenarnya :') tapi bila aku period bulan 7 tu aku masih cool lagi. yalah, awal lagi kut? lek lu! bila masuk bulan 8, aku dah mula search tips untuk cepat mengandung--usaha untuk mengandung. dan segala macam keyword aku search kat google tu. jadi bermula usaha aku untuk mengandung. oh ya, encik suami turut berusaha sama dalam melunaskan misi aku ni kehkehkeh.



asid folic. 
bulan 8 aku start makan asid folic. beli jenama appeton kat watson. encik suami turut digesa makan sekali. biar dapat hasil yang memuaskan hati ;p tapikan, antara aku dengan encik suami, akulah yang paling ngelat makan. bukan tak makan, tapi kadang2 dah nak petang ke malam baru terhegeh2…