Wednesday, April 13, 2011

Mee Kari Udang Lipan @ Pantai Remis.

assalammualaikum & hi.


semalam lepas Pelik Dengan Sos kat KFC dan beli Durian kat Bukit Gantang, aku dengan cik abg syg terus ke Pantai Remis. kita orang nak try Mee Kari Udang Lipan tapi aku tak berkenan sangat la dengan nama udang ni -.-'


adi aku tukar dengan Mee Kari LAKA! sebab kalau tak silap, para nelayan kat area Santubong, Sarawak panggil udang lipan ni Laka. bunyi dia pun lebih okay daripada udang lipan -.-'



ni la kedai Mee Kari Udang Lipan. berhampiran dengan stesen minyak Petronas. betul2 tepi jalan.



ni la dia rupa Mee Udang Laka. harga dalam rm4 *kalau tak silap sebab cik abg syg yang bayar :) rasanya lak pedas2 sikit tapi rasa Laka tu memang manis.



cik abg syg sedang mengukur tahap ketinggian mee tersebut ^_~



haa, kau! tengok aku tu, sampai guna straw sebab nak sedut kuah kari tu *lakonan semata2* apa2 pun, aku bersyukur sangat sebab diberi peluang merasai makanan2 macam ni. yela, sabtu ni dah balik Kuching. entah bila lagi nak datang sini ='(


okayla, tak mo sedih2. korang jangan lupa singgah kat sini ye. rasa sendiri mee udang laka ni.


p/s - Laa..rupa2nya aku tak masukkan lagi Mee Udang Banjir Mak Teh -.-'

3 comments:

ejulz said...

perghhh!! macam nyaman jak mee ya.. heHe

Nak mintak pandangan sikit.. heHe "Urat Oh Urat kenapa berdenyut!! "

kathy said...

nang nyaman ^^, apa2 pun tq sbb singgah ctok~

not irene said...

kamu buat saya lapar

terima kasih singgah blog saya

memyselfandnotirene