klik sekali~

Tuesday, April 26, 2011

Resepi Daging Panggang Cara Kampung Ala Sarawak.

assalammualaikum & hi.


dah makan ke? kalau belum pegi makan 2 3 4 5 pinggan k, sebab aku baru lepas makan 2 3 4 5 6 pinggan, advanced sikit dari korang -.-'


tapi entri ni bukan pasal makan ye tuan2 dan puan2 tapi entri pasal daging panggang yang sedap buatan mak =P~


resepi dia senang je. perapkan daging bersama garam & kunyit dan biarkan selama sejam dan terus bakar. senangkan? orang tak tau masak pun akan terus expert buat daging panggang macam ni T_T.


kalau korang nak sedap lagi letak la madu ke, rempah2 ke apa2 jela ikut kesukaan anda ye. kalau tak pun beli je sos BBQ tu. lagi senang ^^,



macam ni la rupa daging buatan mak. kalau dah masak boleh makan macam tu je, kalau nak buat masak lemak pun okay jugak.


selamat mencuba. bye!


"sesungguhnya air tangan ibu itu tiada tandingnya"


p/s -walaupun resepi ni simple tapi aku tau ada jugak yang tak tau nak buat, tak caye? cuba tanya dengan adik2 or anak buah korang yang umo setahun tu, aku confirm diaorang tak tahu -.-'

4 comments:

LINDAHERY said...

ermm..laparrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!

Nurul syahirah (-_-) said...

sdapp.... datang sini dan follow... balas kunjungan anda... tq

cik riffa :) said...

tak terliur pun kak..
tak langsung!!
tak tak tak. -,-
tapi kan..
eh,sedaplah nampak dging tu :)

Kathy said...

lindahery & nurul - tq sbb singgah sini ^^,

cik riffa - hahahaha :D