klik sekali~

Saturday, April 16, 2011

Bila Pramugari Berambut Pacak T_T

assalammualaikum & hi.


sejak tahun 2006 sampai sekarang aku sentiasa setia ulang alik ke Semenanjung dengan naik 'belon' Airasia. alasannya hanya satu iaitu tiketnya agak murah ^^ tapi sejak 2006 jugak aku kurang berkenan dengan pakaian dan pernampilan para pramugarinya -.-' walaupun layanan mereka okay~


dan tadi masa aku balik Kuching seorang anak kapal a.k.a pramugari bukan main pacak lagi rambut dia ~_~ bagi aku penampilannya itu tak sesuai sangat ketika dia menjalankan tugas. kalau habis waktu bertugas sukahati kau lah kan?


yang aku perasan jugak majoriti pramugari Airasia sume dok kaler rambut T_T kadang2 bagi yang rambut yang leh ikat or sanggul tu mereka lebih senang biarkan je rambut mereka tu terbuai2 di sapa angin *macamla ada angin sepoi2 bahasa dalam 'belon' tu -.-'


tapi tak sume la macam tu. ada yang nampak kemas dan sopan sikit walaupun mereka BERskirt. errr.. aku ni pun bukannya alim dan baik sangat pun cuma menyuarakan apa yang aku rasa kurang sesuai ketika mereka menjalankan perkhidmatan.


semoga pihak Airasia lebih ambik berat etika berpakaian dan penampilan staff2 mereka. apa2 pun Airasia still menjadi pilihanku dari dulu hingga sekarang ni (^_^)V


p/s - sekali je naik MAS. tapi teringin gak nak try FireFly ^^,









2 comments:

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

pramugri rambut pacak??!!
mmg tak seswai
hehehe
btw, dtg dari gegar lagi benA
dtg sini nak follous gadis sarawak!
heeeeeee

aCap
ke blogku

kathy said...

heeee~ tq singgah sini^^