KPLI & DPLI - Tak Layak Ke Aku??

assalammualaikum & selamat malam~


~model - Dania Nur Alesha~


erm, aku rasa ramai yang dah tau yang result MEdSI (dpli) dah pun keluar. dan untuk kali ke 2 jugak nama aku tak ada untuk ambik test tu :'(


kalau kpli pulak, aku dah 2 kali jugak apply tapi sekurang2nya ada jugak nama aku ambik MTEST tapi tak berjaya untuk ditemuduga T_T


aku tau, alasan yang kuat untuk nama aku tak dipilih sebab aku tak ada pengalaman. tapi tak apa lah, nak buat macam mana kan? sebab aku tau ada yang apply punya banyak pengalaman tapi masih jugak tak dapat.


kalau dah macam tu aku simpulkan yang aku ni belum ada rezeki. atau mungkin Allah lebih tau yang aku ni tak sesuai jadi cikgu?? wallahualam.


tapi aku tak putus asa, kalau ada bukak lagi kpli & dpli aku tetap apply. sebab dari sekolah rendah lagi memang aku bercita2 nak jadi cikgu ^^, sweet kan cita2 aku ni?? hehehe~


okaylah, nak bagi tau kat mak ni yang nama aku tak ada -.-'


"setiap yang ada dimuka bumi ni adalah milik Allah swt termasuk rezeki2 kita, cuma kita perlu berusaha untuk mendapatkannya"


p/s - kalau ada sekolah mana2 yang perlukan guru sandaran bagi tau aku, aku nak cari pengalaman ni!

Comments

munirah said…
maybe rezeki tu belom lagi kan? who knows..maybe jugak Allah nak sediakan job yang lebih baik :D the best of luck :)
Kathy said…
tu la kan, Allah tu lebih tahu dr apa yang kita tahu..tq munirah :')

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.