Serikin.

assalammualaikum & selamat pagi ^^


rasanya dah dua hari aku tak updated blog -.-' nasib baik tak ada 'tepecong' lagi. jadi entri pagi ni nak citer pasal SERIKIN. sebab sabtu lepas aku dengan abang aku sempat pergi serikin kejap.


kalau dari rumah aku dalam 40minit je nak pergi sana tapi kalau dari bandar Kuching mungkin dalam 1 jam kut. kat sini boleh dikatakan macam2 ada. parking rm2 je tapi masa kita orang pergi kemarin tak bayar ^_^



kat atas ni suasana serikin pada pukul 4 petang macam tu. sebab serikin ni bukak sabtu & ahad je. aku lebih suka pergi petang sabtu or awal2 pagi ahad sebab tak panas sangat =)





telengkung antara barangan yang popular kat sini. macam2 corak ada. tak caye, datang sini dan pergi tengok sendiri. hehe.




kalau nak beli barang kat sini kena pandai tawar menawar. kalau tak, ambik lah kau harga sama macam kat tempat lain. masa jalan nak pergi sana tak berapa okay dulu barang dia murah sikit tapi sekarang jalan dah okay, orang makin ramai jadi harga dia pun increase.





kain baju kurung or kebaya kat sini memang cantik2. harga dia boleh cecah seratus ringgit tapi kalau kita pandai tawar menawar boleh dapat half daripada harga asal. so, pandai2 lah korang ye ;D

p/s - satu lagi tips nak beli barang kat sini, beli masa dia nak tutup kedai *sabtu - dalam pukul 5 lebih & ahad dalam tengah hari* sebab kalau dia nak tutup kedai tu insyaAllah dapat murah ^^,


Comments

cik nana said…
wah macam bes. bes shoping untuk raye ni. ;)
pena rozie said…
Nampak mcm best jer. Nak g la....
Kathy Tuah said…
cik nana & pena rozie - mmg best pun, ada masa mai la sini ^^,

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.