Asam Pedas Ikan Parang @ Asam Pedas Claypot, Melaka.

assalammualaikum & hi ~


kat kuching hujan. best kalau tido ni (^_^) tapi sebelum tu meh kita menjamu mata kejap.




nah! ni asam pedas ikan parang. kalau dah kat melaka mestilah kena pekena asam pedas walaupun mula2 aku tak suka -.-'



tapi sekarang aku suka sangat asam pedas versi melaka ataupun asam pedas orang semenanjung. sebab kalau kat sarawak ni selalu buat asam pedas rebus je.


p/s - bilalah aku nak expert masak asam pedas macam ni T_T

Comments

SoLy SoLicious said…
makkk oiii...lapaq perut tgk lauk asam pedas claypot ni...
anysspunyeblog said…
kalau datang melake,tak sah kalau tak makan asam pedas melaka..hihi..anis pun suke makan..tapi,bab masak tue tak reti sangat..makan boleh la..
♥ Elin ♥ said…
skg asam pedas melaka x pure mcm dulu....skg nih klu mkn mana2 kedai asam pedas dimelaka semua kuah nyer cair jer..tp ad 1 tempat di ayer keroh asam pdasnya mmg tip top!! klu nak ke melaka blh lah calling sy..sy akn bawa ke kedai yg bes tuh ;P
Miss A said…
sedapnye laukk asam pedas!yummy!

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.