klik sekali~

Tuesday, June 14, 2011

Asam Pedas Ikan Parang @ Asam Pedas Claypot, Melaka.

assalammualaikum & hi ~


kat kuching hujan. best kalau tido ni (^_^) tapi sebelum tu meh kita menjamu mata kejap.




nah! ni asam pedas ikan parang. kalau dah kat melaka mestilah kena pekena asam pedas walaupun mula2 aku tak suka -.-'



tapi sekarang aku suka sangat asam pedas versi melaka ataupun asam pedas orang semenanjung. sebab kalau kat sarawak ni selalu buat asam pedas rebus je.


p/s - bilalah aku nak expert masak asam pedas macam ni T_T

5 comments:

SoLy SoLicious said...

makkk oiii...lapaq perut tgk lauk asam pedas claypot ni...

Kathy Tuah said...

tau xpe -.-'

anysspunyeblog said...

kalau datang melake,tak sah kalau tak makan asam pedas melaka..hihi..anis pun suke makan..tapi,bab masak tue tak reti sangat..makan boleh la..

♥ Elin ♥ said...

skg asam pedas melaka x pure mcm dulu....skg nih klu mkn mana2 kedai asam pedas dimelaka semua kuah nyer cair jer..tp ad 1 tempat di ayer keroh asam pdasnya mmg tip top!! klu nak ke melaka blh lah calling sy..sy akn bawa ke kedai yg bes tuh ;P

Miss A said...

sedapnye laukk asam pedas!yummy!