klik sekali~

Monday, June 27, 2011

Resepi Remis Rebus Ala Sarawak.

assalammualaikum & hi ~


lama dah tak up kan entri pasal resepi masakan kan? so hari ni nak share resepi remis rebus. tapi sebelum tu korang tau ke remis tu macam mana? haaa.. bukak mata besar2 dan tengok picture kat bawah ni. *remis ni dibeli kat pasar satok*




ni la spesis yang dinamakan remis. err.. kat tempat korang aku tak tau lak apa nama dia -.-' remis ni macam kerang or lokan. cuma remis ni lebih kecik & comel lote.



Link


picture kat atas ni merupakan remis yang dah dimasak. resepi dia? ala korang klik SINI je. sama je dengan resepi kerang rebus yang aku post dulu. selamat mencuba!


p/s - masa kecik2 dulu senang je nak jumpa remis ni kat sungai belakang rumah tapi sekarang punyalah susah nak jumpa. ntah2 ni antara spesis yang dah nak pupus kut T_T

2 comments:

NurdiniFarahiah said...

oh. kalau kat kelantan nama remis ialah etok. best. makan dengan nasi kerabu :)

Kathy Tuah said...

etok erk??ermm..ok2..msti sedap kalau makan dgn nasi kerabu kan?terigin lak nak rasa ;)