klik sekali~

Friday, June 10, 2011

Popiah Basah.

assalammualaikum & selamat minum petang~


korang suka makan popiah tak? ada popiah goreng dan ada popiah basah kan? tapi aku baru tahu ada popiah basah bila aku study kat semenanjung satu ketika dulu. ciss! bukan main lagi ayat! sebab kat Sarawak ni aku rasa yang popular popiah goreng. ke aku yang tak tau?? teeettt!!



tapi, banyak2 popiah basah yang aku penah makan aku rasa yang dekat pasaraya Billion dekat Silibin yang paling best. Silibin tak jauh dari bandar Ipoh. mak cik yang jual popiah ni betul2 kat tepi tangga utama Billion kat situ. sebelah dia peniaga India yang jual maruku.


inti dia cukup rasa. tambahan sos dia tu..pehh!! bukan main sedap lagi. harga dia 50sen sebiji kut. kalau tak silap. jadi, pada sapa2 yang lalu kat area tu cuba try test lah ye. siap promote pulak ni. hu hu hu ~ okaylah, nak angkat baju ni. bye!


p/s - demam dah makin okay tapi tekak pulak sakit -.-'



6 comments:

pena rozie said...

sedap memang sedap....

si ngokngek said...

waaa..~~sedapnya..laporlah hujan2 gini

EiZaRaZiErYa said...

boleh oder x..?? kasi lah 3 ringgit..ahahah.. wink3 >_<

Mawar Berduri said...

perghhh.... kecur aku tgk.. sama la.. aku orang sabah.. kat cn tiada popiah basah.. rindu wei nak makan popiah nie..

Kathy Tuah said...

pena rozie - memang sedap! heee~

si ngokngek - kalau hujan mkn popiah ni memang layan kan? huhuhu.. sy pun lapar jugak :'(

eizaraierya - ops, kite kat kuching no, popiah tu kat perak..macam ne ni?? huhuhu~

Kathy Tuah said...

mawar berduri - tu la pasal, kat kuching ni payah nak cari.. huhuhu~