klik sekali~

Tuesday, June 28, 2011

Pulut Ayam @ Padang Besar, Perlis.

assalammualaikum & hi ~


kalau kat semenanjung masakan berasaskan pulut memang banyak. kalau kat sini (kuching) yang aku tau ketupat, lemang, pulut kuning & sedikit kuih muih tradisi yang guna pulut lebih specific beras pulut, bukan tepung pulut~


antara yang aku pernah makan dan terus jatuh cinta dan gila bayang adalah pulut ayam. sedap giler. eh, tak. sedap GILA! kiranya dah sedap sesangat lah tu~




ni lah pulut ayam yang aku maksudkan. masa ni aku jejalan cari pasal kat padang besar, perlis. sos dia kemain sedap lagi. macam sesuai je dengan rasa ayam, pulut & bawang goreng. harga dia aku tak ingat berapa tapi below rm5 kut~


kalau aku buat bisnes pulut ayam ni kat sini boleh jalan ke tak ye? okaylah bye~


p/s - teringat pulak kat pulut mangga T_T

13 comments:

Mohd Hazwan Hashim said...

yeah pulut ayam mmg sedap . gua tiap2 minggu makan . hua3 . harga RM 4 tp base on ayam juga kecik or besar :)

Kathy Tuah said...

sungguh jeles -.-'

cik nana said...

aduii sedap nye T.T'

Kathy Tuah said...

memng sedap =P~

Finaz Jaafar said...

aduiii sgt suke pulut !!!

♥ Jieha lu'lu ♥ said...

tak pernah dengar pulut ayam . selalunya pulut kuning je

Cik Ezy said...

fuuhhh sedap!

Kathy Tuah said...

finaz - sama lah kita ^^,

jieha - kalau jieha jmpa pulut ayam ni jieha try tau..sedap sgt :-)

cik ezy - tau xpe ^_^

mira bia said...

mmg sedap pulut aym. kalo msuk siam lagi sedap aym dia rangup. makan dgn pulut+bwg greng mmg sedap. nyumm

Kathy Tuah said...

adoi! bilalah leh masuk siam ni.. huhuhu~ msti sedap kan ayam dia..

fa said...

ada ea pulut ayam? hee.. baru tahu.. ngee.. ;D

Kathy Tuah said...

ada la..rasanya popular kat belah utara ni ^^,

Rohaizam Rosli said...

uihhh... mmg sedap pulut ayam... iejam suka mkn tmbh2 makan pulut ayam ni dgn somtam (kerabu betik) pergghhh... nikmat~~~