Tengok Muka Family Terus Sejuk Hati.

asslammualaikum..

erm, sebenarnya time ni mood kureng baik! hati ni macam panas semacam jer..tapi bila aku tengok muka2 orang tersayang ni terus hati aku yang panas macam air masak tu terus sejuk bak batu ais! huhuhu..kuat kan penangan diaorg ni..sape diaorg ni?? haaaa! sape lagi kalau bukan keluarga ku sayang!!




dari kanan - (mak, kak jijah (kakak ipar) , nenek , abg alim, bapak )

inilah antara keluarga aku..nenek ni je yang satu2 nye aku ada.. nenek ni belah mak aku..tapi rumah dia dekat jer ngan umah aku..so, kami ni tak ada istilah balik kampung kalau hari raya..kalau tengok bapak aku lak, yang jelas dan ketara sekali adalah hidung dia yang mancung tu..i like! walaupun aku tak berhidung mancung macam bapak aku (~.~).. mak lak sekali tengok macam muka nenek aku kan?? dah anak beranak mestilah muka hampir sama..apa lah..huhuhu..apa2 pun aku sayang mereka sumer!! love ya (^_^)V..


berdiri dari kanan - abg akil , abg amit (diaorang ni kembar tau!)
duduk dari kanan - abg dilah, aku, kakak nor.
pengantin - abg alim & kak jijah.

(time ambik gambar ni aku sempat kira cukup tak adik beradik aku kat pelamin ni tapi aku rasa macam sorang je tak de..rupa2nya aku lupa kira abg alim yg jadi pengantin hari tu! adoi!! bengong betul aku kan??)

haaa! ni pulak adik beradik aku!..okay biar aku kenal satu persatu ye..abg akil ngan abg amit tu kembar..tapi kembar tak seiras..kiranye kita orang ni ada benih kembar lah ye..harap2 aku nanti dapat anak kembar yang sempurna jugak..amin! eh, dah menyimpang kat lain pulak citer ni (@.@)..so, abg akil ngan abg amit lah sulung dalam adik beradik kita orang..

lepas kembar tak seiras ni, kami ada seorang kakak..nama dia kakak Suria..tapi dia dah meninggal masa kecik lagi..erm, tapi mak dengan bapak cakap arwah cantik sangat..walaupun dia dah tak ada tapi dia tetap akan kami kenang sampai bila2..al-fatihah..

okay, yang kahwin ni lak abg alim..dia kiranya anak ke-4 mak ngan bapak aku..heeeeeeee~~ dan dia jugak abg aku yg last kahwin..lepas abg alim muncul lah kakak aku yg sorang lagi ni..aku panggil dia kak nor..dan lepas kak nor, abg dilah lak..beza dia dengan kakak aku ni dekat2 je..tapi beza aku ngan abg dilah ada dlm 6 tahun..hihihi..

alhamdulillah, sume diaorang dah kahwin dan dah anak2 yg comey - comey..dan tinggal aku jelah lagi lum kahwin lagi..bila aku nak kahwin?? ntah! x sure lagi..hahaha..kalau seru tu dah datang adalah tu kan? tapi bapak aku penah cakap, kalau nak kahwin biar umur tu masuk 25tahun..25tahun???oh yes!! aku dah genab pun 25tahun ni..yeah! hahahaha..ye ye je lah aku ni kan??

apa2 pun, aku bersyukur sebab aku ada mereka semua ni..hehehehe..ok lah, blah dulu..love ya ~~V(^_^)V~~

p/s - picture ni di ambik pada tahun 2009..





Comments

MamaEma said…
memang rindu pada family...tak sabar nak jumpa dengan diaorang mgg depan...
kathy said…
saya lambat lagi nak jumpa diaorg..hujung bln 5 baru balik sarawak..waaaaa~~~~

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.