Mahesa Hanoto Kutuk Orang Sarawak!

assalammualaikum & hi.

lepas kol mak jap tadi *sebab nak tau tentang perkembangan kesihatan mak macam yang aku bagi tau kat entri Mak Terkena Limpasan Polong?* , aku pun bukak fb. tiba - tiba aku nampak kawan aku kena tagged prin skrin macam kat bawah ni. *bukak mata besar2 kalau nak baca*

~ni dia post hari rabu lepas, kalau tak silap~

sentap terus bila baca ni. tiba - tiba je rasa 'panas'. aku terasa sangat part dia cakap SARAWAK MISKIN! lepas tu petang tadi dia post macam kat bawah ni lak~

~yang ni dia post petang tadi~

"sarawak suka mabuk, hisap ganja, kongkek anak, kongkek adik sendiri.. tak payah saya cakap maaa.. ko tanya kerajaan pun ko boleh tahu.. itu semua ada bukti kat jabatan statistik..sarawak deserve a better life, I agree. But not by robbing others. Korang suka duduk goyang kaki makan gaji buta. Haprak betul. That's why although you thin......k you deserve a better life, you're not getting one!,.........................LONG LIVE SEMENANJUNG"

yang kat atas ni lah yang dia cakap kat fb kalau korang tak clear sangat..erm, aku pun tak tau nak cakap apa dah. cuma aku tak pasti dia ni warganegara mana sebab ada yang cakap dia ni bukan rakyat Malaysia.

apa - apa pun aku harap tak ada lagilah benda - benda macam ni. sebab isu yang dia bangkitkan tu agak sensitif jugak kan dan boleh menyebabkan pergaduhan. dan ada info bagi tau yang dia ni dah di report kat Cyber Security Malaysia. harap - harap tindakan secepat mungkin diambil untuk orang macam ni.

okaylah, aku tak nak ulas panjang - panjang. kang tak pasal - pasal aku lak ter'EMO..heee~

p/s - saya bangga jadi orang Sarawak & saya bangga jadi rakyat Malaysia!

Comments

Jack said…
mungkin dia tu dah ketinggalan zaman kot...saya orang sarawak, n saya bngga jadi orang sarawak n malaysia terutamanya..hehe
Fuuyooh said…
pa tok.. xboh nganok orang sarawak.. terok da.. pak aji tok dah tua. mun gk masih mudak.. memang pak aji kentut!! orang ngnok ya..

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.