klik sekali~

Tuesday, July 5, 2011

Bila Lelaki Memasak.

assalammualaikum & hi ~ 

sekarang ni lelaki makin ramai yang pandai masak dan perempuan makin malas nak memasak -.-' tapi tak semua lelaki pandai masak okay! macam tu jugak dengan perempuan. tak semua malas masak, kadang2 perempuan ni buat2 malas sebab nak suruh encik suami dia masak ^_^ 


sebenarnya entri bukan la nak cari sapa teror masak sapa malas masak. lepas tu gaduh laki pempuan ~ bukan bukan!  aku nak citer pasal 'si dia' yang masak untuk kami berdua masa jalan2 kat cameron highland dulu. berkelah dekat cameron wei~ mana nak cari!




haa.. tengok betapa slumber yaya nya aku dengan dia bawak bekal masa jalan2 kat cameron. haip!! sapa cakap nak save budget tu?? ingat kita orang ni tak ada duit ke nak makan kat kedai?? huhuhu~ tapi hakikatnya memang betul pun nak save budget jugak ;') lelaki macam ni lah yang pelu kita cari sebab sebelum kahwin lagi dah pandai ajar bakal isteri dia berjimat *tetiba -.-'




meh aku perkenalkan menu kita orang kat atas tu. udang goreng, telur berinti daging, asam pedas tetel *biasalah dia kan orang melaka* nuget tempura & nasi. yang sweet nya 'si dia' yang masak sume ni tau :') jadi sila berikan tepukan yang tak ada bunyi untuk 'si dia'. hehehe~




yang tak tahannya kicap kipas udang tu! dia ni macam tak boleh makan tanpa kicap je kan T_T sampai bawak sekali kicap botol besar. eish-eish-eish! tapi aku tumpang sekaki dua kaki bila nampak kicap tu. baru ada feel makan ada kicap. hahaha~ 


so, lepas ni suruh pakwe or encik suami anda semua masak untuk anda!


p/s - buat 'si dia' - terima kasih :')







3 comments:

kana taku said...

waa, sweetnya ... nti kana nk carik suami yg pndi msk lah haha

Kathy Tuah said...

kana taku - tau xpe, kalau x pndi masak kita reject! heeee~

Kathy Tuah said...
This comment has been removed by the author.