Antara Kupu - kupu , Manusia Dan MATI.

awak! cantik kan kupu - kupu tu?
cantik~ macam awak.. *sambil tersenyum* 
tak.. kupu - kupu tu cantik lagi. tengok sayap dia. warna warni. saya suka!
tapi kupu - kupu punya jangka hayat yang pendek. dalam dua minggu dah boleh mati..
awak, mati tu pasti.. jangan lupa tu~
ops! okay..

~miss google~


sapa yang rasa dia tak akan mati sila angkat tangan?? sorang pun tak ada angkat tangan ye, bagus-bagus! sebenarnya sapa2 tahu dirinya pasti akan mati~ PASTI MATI. tapi bersediakah kita untuk mati?? *sila jawab dalam hati*


kalau kita macam kupu - kupu punya jangka masa yang pendek pasti kita dah buat persediaan awal kan? yela dua minggu lagi nak mati~ mesti get ready for everything kan??.. *dah tercakap omputih pulak* TAPI kita tak tahu bila kita mati. 5 minit lepas ni, 5 jam lepas ni, 5 hari lagi ataupun 5 tahun lagi?? sume tu di tangan Allah~


jadi, sambil2 berblog ni kita sama2lah beringat. ermm, dalam masa berblog ni ada tak rasa2 TERbenci, tak pun TERkutuk dalam hati dengan entri aku ni?? kalau ada tu cepat2 mintak maaf kat aku k~.. kehkeh.. gurau jela. apa2 pun maaf ye kalau ada yang TERsinggung dengan setiap entri di blog aku ni :') sebab dimaafkan & memaafkan seseorang tu kan antara benda yang baik. sekurang2nya ada jugak point untuk dijadikan bekalan kat 'sana' nanti.


p/s - tak kan nak tunggu jadi ustazah baru nak sampaikan benda yang baik2 kan?

Comments

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.