Resepi Kentang Putar.

assalammualaikum & hi~


korang suka tak makan kentang putar? atau pun ada orang panggil smashed potato? aku ni memang manusia yang suka makan apa saja yang berunsur kentang!





tengok gambar kat atas ni, dah bulat macam apa je kentang tu aku buat -.-' tapi rasanya dia not bad lah. cuma tak leh lawan lagi kat kfc. korang berminat ke nak tau cara nak buat dia?? ala senang je korang klik SINI. kat situ ada resepi dia.


aku malas nak taip lagipun ni resepi orang lain. aku try buat je. hehehe~ cuma bagi aku kalau buat tu tak yah lah letak butter banyak sangat ye (: apa2 pun memang sedap!


p/s - kalau ada masa tu rajin2 kan lah diri anda untuk memasak apa sahaja makanan kesukaan anda (^_~)V

Comments

Izatie said…
Heh . Thanks for sharing! Favourite i ni ^____^
EYFAalias said…
pandainya la awak memasak macam2. eyfa nak kena amik class masak. sbb satu apa kt dapo tu pn eyfa xkenal, hehee
Kathy Tuah said…
izatie - u r welcome ^^, try tau..

eyfa - xdenya pandai sgt pun eyfa, ckit2 je (:
rajinnya sis masak .. suka gila dengan kentang outar nieh . kalo makan kfc.. sementang jer licin .. heee.. :)
Ina said…
Terima kasih...kesukaan anak2 nie.Kalau beli tak cukup..berebut2..boleh cuba buat sendiri nie..
Diba said…
wah..aritu ada gak jumpa resepi kntg putar ni..Tapi bhn dia complicated sgt. Ni mcm sng. Bolehla try nant:) Mnta share ye..hihi
nadiemsharmz said…
wah!>.bleh try wat nih...
munirah said…
owhhh ! i love ape ape kaitan dengan kentang jugak ! shepherd pie , smashed potato , wedged :D auwwww ! thanks resepi :)
Kathy Tuah said…
pada sume2 yang komen kat atas, tq sebab singgah sini..pasal resepi ni kalau ada masa tu try lah ye ^^,

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.