klik sekali~

Saturday, May 14, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU

assalammualaikum & selamat berhujung minggu ^^




tengok je header ni mesti korang tau kan, ni segmen sape?? okay, pada sapa2 nak join meh klik SINI.


latar belakang pendidikan


1993 - 1998
SK Stapok, Kuching


1999 - 2003
SMK Batu Kawa, Kuching

2004 - 2005
SMK St Thomas, Kuching


2006 - 2008
UiTM Kampus Bandar Melaka, Melaka.


2008 - 2009
UiTM Kampus Samarahan, Sarawak.


2009 - 2010
Pusat Pembangunan Kemahiran Sarawak, Miri.


cikgu yang masih aku ingat sampai sekarang antaranya cikgu Angeline, cikgu Tan, cikgu Haini (masa sekolah rendah), cikgu Rosanna, ustaz Zainurin, ustaz Roslan, cikgu Ramli, cikgu Chiew, cikgu Sharifah dan semua cikgu2 yang penah ajar aku. banyak wei kalau nak list.


dan kenapa aku masih ingat diaorang sebab setiap cikgu2 ni ada peristiwa antara aku dan mereka. sama ada kena marah, kene puji, kene rotan kat tapak tangan, kene sindir tak bersihkan kelas dan macam2 lagi. jadi susah lah jugak nak lupakan mereka yang bergelar cikgu ni :')


jadi cikgu??*aku memang bercita2 jadi cikgu sejak kecik lagi! serius!!* secara formal tak penah la tapi kalau tak formal tu penah. sebab aku masa cuti dulu selalu ajar anak buah aku yang dekat 10 orang tu dan termasuk sepupu aku yang ada 4 orang. pehh!! boleh tahan nak layan kerenah diaorang ni sampai kena buat 2 sesi -.-' tapi yang paling best bila diaorang cakap test diaorang ada peningkatan. walaupun bukan totally aku yang ajar tapi tempiasnya tu ada jugak kan?? masa tu happy sangat ^^


buat cikgu2 sume2 Selamat Hari Guru!! "kamek sik akan lupak jasa kitak sampei bila2!"


p/s - bila lah turn aku nak jadi cikgu ni?? KPLI & DPLI tak dapat2 lagi T_T

7 comments:

sayangku said...

manisnye kenangan pabila menjadi seorg pelajar & seorg guru :)

http://sayangku-lover.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html

solomolo said...

singgah dari segmen Abg Ben...
selamat hari sabtu !~
dan selamat hari guru

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

Bro Framestone said...

macam best je segmen nie

iniialahaku said...

sik tu ape ek???

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Singgah sini dari blog abg ben. Selamat Hari Guru! :)

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari laman blog abg ben.. saya follo blog awak ni yaa... Ada masa mai la singgah n follow la sekali blog saya yang tak seberapa ni... Huhuhu