Ingga Ku Dengan Nembiak Kinek Tok!!

assalammualaikum & selamat malam~


pssstt! entri dalam Bahasa Melayu Sarawak, harap maklum ^^


eee.. aku pandei emo indah ngan olah nembiak kinek tok eh! boh jauh, anak tunggal aku ya jak. adoi!! ingga ku nangga olah nya ya eh. bok jak umo 16 taun. agik2 nya ompuan. tang ngegeh rupanya bila nangga sidak pekerja dekat kilang area rumah aku tok.


aok, aku tauk yang aku zaman mensia dolok marek nang berolah juak tapi sik kedak ya gilak. sidaknya antap gik ku rasa. pasya mun bekelaka mesti nak nyebut pekataan b*do, pu*imak, s*al, ngan macam2 giklah. agik2 bila daknya bekumpul rami2. adoi!! aku yang dengar gik malu bila sidak nyebut benda kedak ya -.-'


bila aku pegi kuar sine2 nang ada juak aku nemu perangei nembiak macam ya. ingat ku masa praktikal di pustaka nang ilek2 jak nembiak laki ngan ompuan isap rokok kat area pustaka sia. eish! mun nya adik aku nang udah kenak sound nya.


dahlah, malas ku nak ngerepak panjang2. ujung2 kenak darah tinggi jak aku. huhuhu~ jadi, pengajaran nya di sitok jaga olah kitak orang ya adik2. sik kira laki kah ompuan. belajar bena2. sik kisah lah nak bergerek kah nak bercan kah, asalkan pandei jaga olah ya bagus2. pasya belajar rajin2. sik ingin nyuruh mak bapak tak orang bangga ngan kitak orang?? ingat ya. k, bye!


p/s - sori k, mun aku terEMO sikit T_T







Comments

Jay said…
nang bena tek apa yg kitak madah..nembiak kenek tok nang camya..sikda sopan santun gik..huhu
cik riffa :) said…
nanti ajar saya cakap swak.
tak faham satu pun.hhe ;D
man said…
tak faham...

kena ambil kelas bahasa melayu sarawak dulu nampaknya.
abdul quddus said…
o patutla blur skit bila baca
Kathy Tuah said…
jay - nyalah owh, eran juak kmk..adoi!!

cik riffa - alala..siannye..xpe, nnti akak ajar erk ^^,

man - tau xpe..kena pass sume paper tuk bhs sarawak tu tau..heeee~

abdul quddus - hahaha~
EJA said…
hoho..walaupun sa ndak paham apa ko cakap..tp yg pasti ko marah someone ni..hihi
Kathy Tuah said…
yeah!! tekaan EJA tepat sekali ^^,V
Jay said…
Jay sarankan semua korang belajar bahasa melayu sarawak ni..bahasa ni mmg unik sgt..:)
Kathy Tuah said…
nang bena kata ktk ya jay..heeeeeee~
nyapadu said…
nang ada..benar tek..nya madah kah!!!!...iboh manas..saja nak berguro...hehehe

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.