klik sekali~

Monday, October 17, 2011

Nak Luah?Tak Boleh! Jadi Kita Bagi Kiasan Je Lah.


Adakala resah datang menyinggah.. Adakala jiwa ini gundah..Apa yang ada dihati belum tentu sama dengan apa yang diluah.. Senyuman pulak hanya hiasan di wajah.. Bukan jaminan jiwanya juga tersenyum indah..
 

Kalau diluah apa yang terbuku.. Pasti mereka akan terkedu.. Tak percaya dengan apa yang berlaku.. Mulalah mereka buat penilaian melulu.. Tanpa usul periksa terlebih dahulu. Sedangkan yang empunya badan hanya ingin memberitahu tentang gelora hati yang dipagut sayu..


Entahlah.. Kadang – kadang kita lupa.. Orang yang ketawa ada deritanya.. Yang derita pasti ada senyumnya.. Cuma dalam situasi yang berbeza.. Kerna masalah akan datang tak kira masa.. Pulangnya pula jangan ditanya bila.. Semuanya terletak pada tangan kita untuk menguruskannya..


Tapi..arggghh~! takde tapi – tapi. Dahlah! Apa yang aku merepek ni?? Adoi!! Eish! Okay~ bye! 


cukup besarkan gambar ni? haha.saje letak besar2 biar korang nampak dengan keindahan ciptaan Allah :')


 p/s - gambar takde kaitan dengan entri. rasanya. T_T

10 comments:

NHY said...

kadang2 klau kita luah org ckp mngada pulak. so better simpan dalam diary je masalah tu. hurmmm

saya cello191 said...

memang xfaham..^^
tp xpe la..luahkan perasaan yg t'buku. huhu

Eza Boom Boom :) said...

ktk ada masalah ka?? Uhu..Sabar k..

[sutera kasih] said...

kmk mun moody, biasa berkias juak dlm blog hehe..jnji lega lepas ya

Elih Japahar said...

Setuju...bukan semua org yg tersenyum riang adalah bahagia, kdg2 itu hanya lakonan saja..

Kiranya ada derita, kongsikan dgn seseorang yg boleh diharap..jgn simpan lama-lama nanti jadi tekanan yg boleh memudaratkan kesihatan Kathy..:) senyum jak lah

labulabi said...

kita lebih senang berbicara ngan org paling rapat dengan kita.walaupun buruk ne crita kita nya tetap akan jadi pendengar yang setia.agaknya siapakah insan ya.hehehe.

Nieda said...

Bila kita gundah gulana lihatlah alam indah ciptaan Allah. pasti hati jadi tenteram semula.

munirah said...

pantun ke ? :D irama bunyi hujunggggg ayat :) hikhikhik

Namee Roslan said...

kathy, kalau rse x boleh simpan sorang. luahkan aje :) kami sedia mendengar :')

alongxp said...

waaa... sesuai utk buat lirik hip hop ni.. try submit kat malique too phat ke, altimet ke...