klik sekali~

Sunday, October 30, 2011

Logos Hope.

assalammualaikum & hi~

Logos Hope dah ada kat Kuching sejak kelmarin kalau tak silap. petang tadi lepas kenduri cukur jambul anak buah, aku dengan keluarga kakak dan abang - abang aku pergi kat area Pending, sebab kat situ kapal ni berlabuh. Logos Hope ni lebih kurang floating book fair.






buku - buku dalam ni boleh tahan jugak murahnya. tapi tadi aku tak sempat nak tengok novel English kat situ sebab anak buah aku sibuk ajak pilih buku dorang. kalau aku kuar dengan anak - anak buah aku, confirm aku ni yang jadi mummy dorang. takdenya nak kat kakak aku. orang yang nak mengorat pun tak jadi sebab ingatkan aku ni mak orang. tapi macam lah ada orang nak mengoratkan? heh!




ni gambar kat mane tah, aku tak tau tapi kat sini tadi lebih kurang cenggitulah orang beratur. haih!


tapi masa aku sampai situ, mak aii..gila panjang punya barisan! anak buah aku dah dok excited bila tengok kapal tu kemain besar lagi. kalau 'belon' penah jugak dorang naek, tapi kapal cenggini besar tak penah lagi naek. jadi excited dorang tu tak yah cakaplah. 



eh, lupa nak cakap masuk bayar RM1 je untuk orang dewasa, budak - budak free. Dorang stay kat Kuching ni sampai 13/11 sebelum ke Kota Kinabalu. Sebelum ni dorang dah ke Penang dengan Lembah Klang kut, kalau tak silap.






lepas berbaris panjang dan bersesak - sesak dengan orang, maka perut yang kenyang lepas makan kenduri terus jadi lapar balik. kakak aku pun ajak pegi pizza. nasib baek dia yang belanja. selamat duit aku. haha. 



p/s - gambar pertama dan kedua tu dari Google. pizza tu gambar lama aku. sebab card reader aku problem lah pulak! tak leh nak masukkan gambar berjuta - juta strawberry tu dalam blog T_T


10 comments:

Nieda said...

Khaty , akak tag utk GA Yana Yassin. Jom , sempat lagi.

Namee Roslan said...

kathyyyy!! seronoknya. nak jugak !! kat sarawak je ke ada ? ke pernah ada kt kl tp sy taktau ?? :D

♛ Dea Arematt ♛ said...

mk pegi tp xsempat gik..;p

labulabi said...

ne gambar kapal di ambik kitak.xkan xda.

Kathy Tuah said...

@Niedaterima kasih kak nieda sbb tag sy :)

Kathy Tuah said...

@Namee Roslan kat sana ada jugak tapi area lembah klang lah namee..hihi

Kathy Tuah said...

@♛ Dea Arematt ♛ lamak gik nya di pending ya sampei 13/11..mun sempat pegi lah k..hihi

Kathy Tuah said...

@labulabi ada gambar kmk ambik tp card reader problem..adeh!

Eza Boom Boom :) said...

wah, mok pergi laa..Sempat kot g kuching gik tok..Best ka cya??

iKhRam said...

excited tgok gambar buku.