Nak Spicy Ke Pedas?

assalammualaikum & hi~

Suatu petang di kfc. Masa berbaris nak ambik order.

Aku : kita ambik dinner plate jela,kongsi 2 orang. Pastu ambik chezzy wedges.
Dia : okay gak tu. tapi nak spicy ke pedas?
Aku : kan selalu ambik spicy. Tak kan pedas pulak.
Dia : bukan spicy dengan pedas sama ke? Kehkehkeh..
Aku : @#$%@^&* ..

Suatu hari di petang sabtu. Dalam kereta otw nak ke serikin. 

Aku : ada tak traffic light depan tu, abang straight je tau. *saja nak ingatkan balik walaupun dia penah pegi serikin sebelum ni*
Dia : eh, masa kita pergi tahun lepas bukan kita terus je ke?
Aku : mana ada. Straight jela.
Dia : sure ni? Straight je? Bukan terus?
Aku : *terdiam kejap* straight dengan terus kan sama je?
Dia : tau pun! kehkehkeh..
Aku : terkena lagi T_T

Suatu hari, di tesco. Tengah pilih kopok mister potato. 

Dia : nak yang mana satu ni? Asli ke original?
Aku : dua – dua.
Dia : Wah, dah makin peka lah dia. Congrats sayang!*sambil senyum menyindir*
Aku : pasni tak ada chance nak kenakan orang lagi, tahu?
Dia : tu la, siapa suruh jawab tak fikir dulu. kehkehkeh..
Aku : *terus gerak tempat lain. Malas nak layan.*

Okay, moral of the story sebelum jawab soalan tu, fikir dulu ye. Jangan main jawab je. Nanti tak adalah orang asyik nak kenekan kita sebab kecuaian kita sendiri. Huhu. 

p/s – tapi kan, lurus bendul ke macam tu?


Comments

cik Beskod said…
hahaha lawak da jak nak spicy ka pedas ya heheh
haha.ini lawak yang ala ala suweeet gitu =)
Shaherah said…
hahhaa.. tp mcm sweet gler.. >.<"
Salwa said…
hihi.so cute! :D salam perkenalan ye.
hani apandi said…
hahaha.sweet sekali jak :) suk kedirik mek baca..
Kathy Tuah said…
cik beskod - x pasal2 kmk pun kenak T_T

echa - tersangatlah sweet echa..yg kenenya sy..adeh!

shaherah - kalau igt balik mmg sweet tp masa kene tu x sweet langsung -.-'

salwa - hi salwa..cute ke? x best tau dikenakan mcm ni..eish3..
p/s : salam kenal jugak ^^

hani - time kenak ya x sweet tapi mun d'kenang balit ada juak sweetnya..hehe..
Mamachia said…
hahaha..kelakarr, terkena jg..
WuMing said…
Kih..kih..kih..


Sama laa juga orang cakap "Cuba try test tengok"
Zawifatul Aziah said…
hehe..klakar + comel je kome dua ni
Sabihah said…
Hahaha..selalu jugak kene...sabo ajelaa ^^
Dr Hafiz said…
Setuju... Fikir dulu sblm kita buat sesuatu.. Kadang2 sebabkannkebiasaan kita terlupa nak fikir dulu sebelum bertindak... Paling bahaya kalau perbuatan atau kata2 yg dilakukan oleh kita tanpa berfikir dahulu itu membuatkan org lain terasa ...
Elih Japahar said…
Hi kathy..sori, line kat lembah azwen ni slow sikit..cuma sempat buat entry tp balas kunjungan tak dpt..hari ni curi masa sikit jenguk sini..

Betul tu, sebelum jawap fikir dulu..tak pasal2 kena ketawa hahaha :D
labulabi said…
mcm coba try test bah.hehehe.sik pernah g serikin.camne ndak upanya owh.hihi.
Amni said…
hahahahha... lurus juak la...=p nang mena.. mun nak jawabperlu fikir.. sidak suka main-main bah.. gr...
eva said…
ahahhaaha!! prey mek bc.. mek salu sebut " coba try gak" nak kah sama hahahah
Namee Roslan said…
haha, dalam percakapan kita [un typo gak. haha, macam nak ajak orang..CUBA TRY. hehe. sama jela dua2 tu kan.
khairul said…
singgah lepas terok ken a hacked
mama@eCha said…
renung2 kan lah owhh ehehhhe..nang mudah kt membuat kesalahan dlm sebutan deng oii sdngkan bnda ya sama maksud
Ezad Skytech said…
haha...nak spicy ke pedas tu yang best..kalau tengah blur mesti tak terfikir kan 2 tu maksud dia sama...hee~
AYuNG said…
hehe...buleh cm tuh eh?:)

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.