klik sekali~

Thursday, November 3, 2011

Kek Epal Lagi.

assalammualaikum & hi~ 


semua sedia maklum tak lama lagi Hari Raya Haji kan? jadi aku pun buatlah kek. kata raya kan? mestilah buat kek. haha. apa dia? kek lapis Sarawak? ek eleh, macam takde kek lain jelah korang ni kan? aku tak reti sangat buat kek lapis - lapis ni. makan kek lapis pun kureng T_T dah jemu kut. uhuk! 



jadi aku buat jelah KEK EPAL. sebenarnya ni kali kedua aku buat tau. kalau dah buat sampai dua kali, maksudnya kek ni sedap dan mudah. maaflah ye, aku ni tak suka sangat masak kek or masakan lain yang kadang - kadang bahan - bahannya pun aku tak pernah dengar. adeh!






ni masa baru masak. ketika masih loyang. fine, permukaannya nampak macam tak best kan? tapi yang penting rasa dia bhai! super sedap. nak buat pun senang. kalau nak berniaga tu presentation must tip top okay sebab tu salah satu cara nak convince customer tapi kalau nak makan sendiri tu yang penting SEDAP!






yang ni lak versi dah di potong. jadi pada kaum mak - mak, akak - akak, adik - adik dan abang - abang yang rasa nak kelainan masa raya haji ni, apa kata anda semua try buat kek ni. kalau malas, korang pandai - pandailah adjust mak korang ke, isteri korang ke, adik korang ke atau makwe korang ke untuk buat untuk korang. haha. resepi kek epal ni kat SINI. klik laju - laju okay? selamat mencuba..bye~!



p/s - ambik masa untu memasak makanan kegemaran ahli keluarga anda sebab air tangan sendiri itu lebih berkat dan kasih sayang akan mengalir sekali di situ :')




11 comments:

c i k r i f a h said...

nommnomm..sedapnya kak kathy..
lagi sedap kalau akak buatkan utk sy.hehhehe..
btw,akak tau tak nk bt kek lapis swak tapi pakai coklat cadbury. *tak reti nk susun ayat
sbb hari tu,kawan sy bwk kek lapis coklat cadb,mmg sgt super ohsemm XD

Qhaifa Nur said...

setuju bab air tangan tu..
dapat eratkan hubungan keluarga..

mesti sedapkan kek epal tu..

:: Mrs.Eady :: said...

hurm..rasa mcm nk mencuba..ekeeke...

Kathy Tuah said...

@c i k r i f a h meh sini, akak bagi kat riffa..hehe..pasal kek lapis cadbury tu akak penah gak makan tapi x reti buat..kehkehkeh

Kathy Tuah said...

@Qhaifa Nur kannnn?? air tangan ni aura dia kuat..haha..kek ni sdp dan senang nak buat ^^

Kathy Tuah said...

@:: Mrs.Eady :: ada masa nanti try lah buat :)

Namee Roslan said...

amboi, sedapnya cake dia buat. boleh bg kt sini sikit nih. hehe

Nieda said...

Ini versi anak dara mithali yo!

Kathy Tuah said...

@Namee Roslan namee nak ke? meh sini :)

Kathy Tuah said...

@Nieda mau pengsan mak sy kalau dia tau akak cakap macam ni..haha

♛ Dea Arematt ♛ said...

nyaman eyh....:P