klik sekali~

Friday, May 1, 2015

Kundasang War Memorial (Tempat Menarik Di Kundasang)


baru terasa nak updated balik cerita tahun lepas punya masa jalan2 ke kundasang. selepas makan tengah hari di Sabah Tea dan check in di Kiram Village, aku ajak encik suami ke sini~Kundasang War Memorial. betul2 dekat pekan kundasang tu je. 






penyambut tetamu kami :) masuk sini bayar dalam rm2 ke rm3 macam tula. lupa. setahun dah berlalu kan? mananya tak lupa hehe~ tapi memang bayarlah. War Memorial ni macam taman peringatan atas kematian askar2 australia dan british yang ditawan oleh tentera jepun masa perang dunia kedua dulu *kalau tak silaplah* 






monopod (betul ke nama dia? hurm) tengah femes time datang sini jadi haruslah bawak ;p lagipun pergi berdua je. ada benda alah ni senang jugak selfie bersama2 :') memandangkan dah pernah datang sini. tahu bentuk muka bumi dia macam mana, jadi pakai selipar jelah kehkehkeh~ 







kemain lagi kata - kata si rumput ni. pandai buat orang tak sampai hati nak pijak dia. padahal~ hurmm~ 








dalam ni banyak taman2. kawasan dia tak besar sangat cuma berbukit2 sikit. jalan masa petang2 memang syoklah sebab tak panas sangat ;D 






sempat captured puncak kinabalu :) masa ni petang dah. suasana pun redup. dalam hati berdoa je janganlah hujan dulu.. 






permandangan daripada war memorial. sangat2 cantik! aku lebih suka dengan keindahan lereng2 bukit di kundasang berbanding dengan cameron highland. 







masa pergi dengan kakak ipar aku dulu siap dia cakap lagi macam dalam cerita hindustan dah permandangan kat sini hehehe~ 



*lama gilaaaaa tak updated blog -.-' nasib baik aku tak sekali gila*




No comments: