klik sekali~

Friday, May 8, 2015

Penginapan di Ranau, Sabah.


entry honeymoon katanya. tapi tahun lepas punya baru nak cerita tahun ni. dah nak first anniversary kut -.-' but sokayyy, kita updated pelan2. 4 hari 3 malam kut kat sabah. mahu tak banyak entry nak dimasukkan. mohon diri ini tabah dalam menaikkan entri baru walaupun cerita lama. heh! 


untuk makluman sekali lagi. honeymoon kami ni bukanlah honeymoon yang betul2 honeymoon siap hotel lima bintang--bunga bertaburan atas tilam mahupun ada candle light dinner bagai. tak. check in pun hotel bajet. walk in aje pun. tapi dah nama pun honeymoon, hotel bajet rasa macam di syurga kahkahkah






kalau malam pertama kita orang stay di Kundasang, malam kedua pula kita orang stay di Ranau. sebelum merayau, kita orang cari dulu hotel. jumpa Sabah Baru View Lodge ni. alhamdulillah. hotelnya bersih dan selesa. 































semalam tak sampai seratus ringgit kut. lupa. dah nak setahun kan? hehe. tapi memang murahlah. pagi2 lepak kat beranda. bancuh kopi. makan kepak ayam kundasang yang sangat2 sedap! tapi satu kedai je yang aku tau sedap. kedai tu dekat area deretan kedai bawah War Memorial. kecik je. sebelah kedai cyber cafe kalau tak silap. bukak petang. 


okeylah. itu je nak share. sape2 yang berminat nak stay hotel ni ada nombor telefon kat gambar pertama tu kayyyy~ 



1 comment:

Ann Ishak said...

kepak ayam tu nampak sedap