klik sekali~

Tuesday, May 15, 2012

Tentang Susu.

Assalammualaikum... 


Susu memang tak sume orang dapat minum. Kecuali baby yang memang perlukan susu. Dalam keluarga kita orang rasanya kakak aku yang memang anti-tahap-tak-hengat-dunia dengan susu ni. Tak kiralah air susu ke, keropok susu ke, biskut susu..Memang dia tolak tanpa ragu - ragu. Kau pujuk macam mana pun dia, dia takkan makan/minum.


Aku dulu pun macam tu, tapi bila aku dah masuk UiTM pada 2006, aku dah mula minum susu. Susu pilihan aku adalah susu Every Day. Cuma kene minum time dia masih panas - panas. Kalau dah sejuk jangan harap aku nak minum. Sebab susu ni kalau dah sejuk bagi aku tak berapa sedap.Bukan tak berapa sedap, tapi memang tak sedap langsung :(







Tapi bila umur makin meningkat ni, di tambah pulak dengan iklan susu Anlene kat tv tu membuatkan aku teringin nak try susu Anlene pulak.Jadi belilah sebungkus. 


Kiranya berjaya jugaklah iklan tu menarik minat aku untuk beli produk dia. Huhu. Sebab kalau dalam adopter category (marketing), aku ni di peringkat late majority. Kalau orang marketing dia tahulah kut apa itu late majority :)

 
  
Tapi kan bila aku try minum susu Anlene terus aku rasa macam nak muntah! Serius tak sedap. Sedap lagi susu Every Day. Akhirnya aku hanya dapat habiskan setengah cawan je. Tu pun sebab aku tutup hidung -.-'


Tapi housemate aku rilek je minum. Siap cakap sedap lagi. 



Jadi, aku anggap tekak aku tak leh terimalah susu Anlene ni. Tapi aku tetap nak try beli yang berperisa coklat pulak. Mana tahu yang coklat lebih sedap kan?


 

Nasib baiklah Yogurt Anlene ni sedap. Kalau tak memang out of list terus brand Anlene dalam kamus hidup aku. Kejam? Memang pun ;p


Korang suka minum susu tak? 
psstt..gambar dr google!




8 comments:

ciK LyndaWawa said...

wah..nyaman susu bah,,,,,=]

ejulz said...

cerita pasal suka minum susu tok, teringat mek ngn seseorang..

My Life's Journey said...

haha nakalnya kitak tok .. cpa dear ..ada urang sukar nak minum susu ..asalnya dapat cari penganti untuk susu dah memadai :)

kmk minat minum susu ...susu kotak jak ..susu dipolah kmk c suka ..sebab kmk c pandey bancuh hihi :)

Yusnida Tajudin said...

Susu n Kak Yus mcm isi n kuku.. tanpa susu setiap hari ..maka tergolek2lah Kak Yus.. pengidap gastritis kronik cam Kak Yus ni mmg kena hadap susu hari2, tp alhamdulillah, mmg mak dah ajar drp kecik minum susu (NESPRAY di hatiku) n masa mengandung n gave birth doctor mesti solute cos folid acid Kak Yus perfect..mana tak, satu tin anmum tu seminggu tak sampai..hehehe .. pe pun anak2 Kak Yus pun mmg penggemar susu.. 2 times a day, makes a dentist away.. hehehe.. jom minum susu.. (panjangnya cerita kan..hehe)

wahida said...

saya suka giler susu Anlene ni...mmg layan habis...betul kata sis tu, bukan semua minum susu, tapi kami sefamily mmg hantu susu...susu kotak kena ada stok dlm peti ais tu...
kalau susu Anlene tepung tu pun kami minum....

love susu so much!! hehe...

Nieda said...

Susah nak minm susu..kena campur dgn milo baru boleh telan huhu

eVa said...

depends juak ngn susu jenama apa? dolok mek suka susu bertepong. nektok dah kurang. pandey gelik ndah mok minum..haha xtauk pahal.. tp nektok suka minum susu berkotak engkah lam tais.. nang nyaman.. tp xpat meli salu, mahalll.. hahah.. tp mek dah meli anlene, pa tek mok jaga tulang b4 tua lak.. haha..

Cik Yatt said...

susu klu da sjuk mmg tak sdap..wekkk