September Pergi, Oktober Mari, BE Ada Lagi.

Assalammualaikum..


Bulan september dah pun berlalu. Hari ni bulan oktober. Sekejap je masa berjalan kan? Tak lama lagi dah masuk 2014. Umur pun makin meningkat. Tapi amalan masih tak meningkat - ningkat :'( Sama - samalah kita muhasabah diri ya?


Baiklah~


Memandangkan hari ni dah masuk bulan 10, aku pun teringin nak update perkembangan terkini Nuffnang. Dan alhamdulillah masih lagi ada iklan yang sudi running di situ. Walaupun amount dia tak banyak, tapi tetap alhamdulillah :') Thank you Nuffnang!









Aku ada dua blog, walaupun blog Karya Kathy Tuah yang mengumpulkan semua karya - karya aku macam cerpen, e-novel dan puisi tu dah lama tak ada entry baru, tapi BE masih nak singgah kat situ. Insya - Allah bulan 10 ni aku nak aktifkan balik blog tu ^^



Entry untuk tips dapatkan BE atau CPUV ni banyak sangat. Asalkan rajin search then baca. Aku ambik masa nak dapatkan BE ni tau. Bayangkan, aku start berblog tahun 2010 (letak Nuffnang pun tahun 2010) tapi baru bulan 3 tahun ni (2013) aku dapat BE T_T 



Aku banyak try and error. Banyak baca entry tips dapatkan BE yang ada. Try. Try. Try. Sampai pernah putus apa. Sampai pernah lama gilaaa aku tak buka Nuffnang. Merajuk konon - kononnya. Hahaha. Tapi bila dah tak merajuk aku try lagi. Apa yang aku try? 



Try ikut betul - betul tips yang blogger lain bagi. Antara yang aku selalu buat. Hantar tiket kat Nuffnang. Pastikan kedudukan iklan tepat. Updated survey. Dan yang paling penting Nuffnang kita tu mesti berstatus Glitterati.



Apa dia? Tak faham? Kalau tak faham Google sampai faham macam mana nak dapatkan BE. Serius berlambak tips nak dapat BE ni. Yang penting cuba dan kalau ikut otak aku ni, kena ambik masa tau nak faham benda ni. Huhu. Kalau tak, takkan ambik masa bertahun - tahun nak dapatkan BE. So, rajin - rajinkan diri tu buat kajian tentang BE ni ye ;D



Yang penting USAHA!


p/s - Sekali lagi, Terima Kasih Nuffnang! 






Comments

Qhaifa Nur said…
betul..nak kena rajin godek...
tahniah juga..
Yumida Huda said…
wooo bersusun jak sidak kat blog ktk
alhamdulillah
tahniah
ejulz said…
waaa.. bnyk da jak dpt BE.. untung laa.. kmk ng x penah dpt laa..
labulabi said…
boleh blanja makan tok.hehe

Popular posts from this blog

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Kiram Village, Mesilau (Penginapan di Kundasang)

Resepi Umai Obor - Obor.