klik sekali~

Friday, September 20, 2013

Tips Kulit Wajah Kekal Bersih.

Assalammualaikum..


*Tajuk SEO sungguh! Hahaha. Sekali - sekala tak apalah kan? (^_~)V



Sekarang ni yang upload gambar di IG atau Fb semua cun - hensem belaka. Kulit muka semua flawless nak matiiii. Aku tahu memang ada tips nak kulit licin macam kulit telur rebus yang dikupas. Contoh kat bawah ni ;p



Ehem. Lama dah tak letak picture sendiri dalam blog ni =) Sejak berat badan naik mendadak, nafsu bergambar dah kurang. Lagi satu, dekat sini takde geng yang gila bergambar. Sungguh tak best tau~


Licin dan bersih je kulit mukakan? Padahal~ Hurm. Tips nya pakailah application Camera360. Pasti ia tidak mengecewakan ;D Tak original langsung! Hahaha.



Okey-okey. Kali ni tips yang betul - betul. Muka aku takdelah okey sangat. Ada jugak jerawat. Kedutan. Bintik hitam dan kawan - kawannya yang lain tu. Cuma tak ketara sangatlah. 



Tips nya mudah je. Pastikan kulit muka bersih bila berada di rumah! Lagi satu, kalau dah balik dari shopping ke, dari pasar malam ke atau mana - mana je. Balik tu kalau tak nak mandi terus, pergilah cuci muka je dulu. Lagi - lagi yang suka bermekap tu. Kesannya memang ambik masa. Dan ikut jenis kulit jugak. Tapi insya - Allah hasilnya tak mengecewakan. 


Selamat mencuba ^^



 



Inilah hasilnya setelah mengamalkan tips di atas. Memanglah tak selicin gambar edit atas sekali tu tapi..ermm..kira okeylah jugak kan? Nampak jugak ke'original'an mata pandanya. Bekas jerawatnya. Dan pipi tembamnya T_T 


Yang penting jangan compare wajah sendiri dengan wajah orang lain dan syukur dengan segala pemberian dari-NYA :')



p/s - esok ada misi penting. moga dipermudahkan segala - galanya. amin~



9 comments:

Ain Noraini said...

wahhh..gebus muluss...
tu sebab gbr org sekarang lawa2 kann...

Puan Ezy said...

best camera 360.. kite suke.. muke jd comel.. ekeke..

Ms. Anne said...

memang pun.... lawakla kamu kathy....

Nieda ramly said...

wah gebus gambar pertama tadi....

Yumida Huda said...

sama la..lepas balit bejalan sure mok cuci muka lok
x selesa..minyak bah

EFFA ARABI said...

p/s makey colegen plus juh!! kih3...kdg3 mls juak nk jg muka...mnr x???

ejulz said...

kesimpulannya pastikan muka selalu dicuci.. hehe

Vee Lea said...

Petua yg memang diamalkan =)

Isabel Diaz said...

Nice sharing sis