Resepi Telur Ikan (Pais Telur Ikan)
Assalammualaikum.. Aku sebenar banyak simpan entri resepi - resepi ni. Walaupun bukanlah resepi yang hebat tahap masuk majalah masakan segala, tapi cukuplah untuk rujukan sendiri atau yang masih baru belajar mahupun yang ingin mencuba cara masakan yang baru. Yelah, lain orang lain cara masakannya. Lagi - lagi setiap negeri kita ni punya cara masakan yang berbeza. Hari ni resepi simple je. Resepi Pais Telur Ikan. Inilah telur ikan yang diguna. Kalau orang semenjung panggil telur ikan duri #kalau tak silaplah. Kalau kat Sarawak kita orang panggil telur ikan jan. Ikan duri dengan ikan jan sama je, kut? :) Cuma telur - telur ni aku tak sure sama ada semua telur ikan duri atau ada campur ikan lain. Memandangkan dekat Kuching susah dapat telur ikan ni, jadi aku bawak balik ke Kuching dalam setengah kilo. Sekilo telur ikan ni RM20. Tips bawak telur ikan masuk flight. Bekukan telur ikan. Letak tempat yang paling sejuk tu. Aku beli ikan hari selasa, tapi flight...