Resepi Begedil Simple.
Assalammualaikum... Aku rasa sebelum ni aku penah letak entri pasal begedil. Tapi malas pulak nak carik. Jadi memandangkan petang ni aku baru je lepas buat begedi, dan tahap kerajinan aku pun tinggi jadi aku letaklah balik resepi yang aku dah save rapi - rapi dalam kepala otak. Kononnya tak pelu nak tengok resepi lagilah kalau nak buat sebab dah ingat sume. Ehem ;p Mula - mula, kau kupas 3 biji kentang. Aku guna kentang yang jenis besar tu. Jadi dalam 3 biji dah cukup. Kalau kau guna kentang yang kecik tu aku rasa dalam 5-6 biji cukup kut.Dah tu kau rebus kentang ni sampai empuk. Aku tau. Kalau kau nak guna kaedah 'goreng kentang' tu pun okey jugak. Tapi sejak pertama kali buat aku memang rebus je kentang ni. Masak/empuk je kentang tu kau terus toskan dia. Biar dalam 5-10 minit. Bagi air kat kentang tu keluar. Lepas tu lenyek sampai penyek! Okey? Sambil kau tunggu kentang tu empuk, kau cincang daun sup, cili merah besar dan bawang besar. Gamba...